Bondscoach Denemarken: "Kjaer kon eigenlijk niet spelen"

13 juni 2021, 10:31

Dat Denemarken het na het drama van Christian Eriksen niet meer kon bolwerken tegen Finland, vond niemand echt erg in het Scandinavische land. De ploeg was uiteraard ontzettend van slag en verloor met 0-1. Bondscoach Kasper Hjulmand zag dat zijn ploeg eigenlijk helemaal niet kon spelen.

Hjulmand gaf aan dat de UEFA aan Denemarken een keuze gaf. Het was of zaterdagavond de wedstrijd afmaken, of zondagmiddag om 12.00 uur. "Toen hebben we voor vanavond gekozen, want om morgen te spelen was echt niet te doen geweest", reageerde de bondscoach. "Dan maar nu spelen en er vanaf zijn, dat is wat het team heeft besloten."

De bondscoach zag dat zijn spelers er met zijn hoofd totaal niet bij waren. "Eerlijk, ik heb spelers die er helemaal doorheen zitten. Ze zijn emotioneel uitgeput. De meerderheid zei dat ze niet meer konden spelen. Het was onmogelijk. Ze steunden elkaar, het is een traumatische ervaring", sprak Hjulmand.

Aanvoerder Simon Kjaer kreeg veel lof voor zijn rol. De captain zorgde ervoor dat Eriksen zijn tong niet inslikte, riep de medici er snel bij en zorgde ervoor dat hij in een stabiele zijligging ging liggen. Kjaer begon aan de hervatting, maar moest na een uur naar de kant. "Hij was diep, diep, diep geraakt. Hij twijfelde al of hij verder wilde spelen en waagde het erop", zei de bondscoach. "Hij kon het uiteindelijk niet en dat is volkomen begrijpelijk. Ik zou me zelf totaal niet voor kunnen stellen om een wedstrijd te spelen bij zulke overweldigende emoties. Simon en Christian zijn echt heel goede vrienden."

Lees ook: Heldenrol Kjaer: "Attente medicus

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen