De Wit over zwakke beginfase: "Alsof wij geen antwoord hadden"

3 juni 2021, 23:26   Bijgewerkt: 3 juni 2021, 23:34
De Wit over zwakke beginfase:

Aanvoerder Dani de Wit verscheen na de EK-uitschakeling van Jong Oranje als eerst voor de camera. De middenvelder erkende dat de Duitsers de ploeg op meerdere vlakken hadden afgetroefd. Of er sprake was van een kwaliteitsverschil? "Dat is moeilijk om toe te geven, maar vandaag winnen zij met 1-2, dus zijn ze beter."

Na een dramatische start keek Jong Oranje al na tien minuten tegen een 0-2 achterstand aan. "We kwamen te kort in de duels, zij waren scherper, maakten kleine overtredingen die in hun voordeel uitpakten", somde De Wit op voor de camera van de NOS. "Wij begonnen te slap. Als je met 0-2 achterstaat tegen een goede ploeg wordt het lastig voetballen. Daarna hebben we er alles aan gedaan om nog op zoek te gaan naar de 2-2, maar ik denk dat we vandaag gewoon tekort kwamen."

Slecht voorbereid was de ploeg volgens De Wit niet. "We wisten van de vorige wedstrijd (in de groepsfase, 1-1, red.) dat ze fel spelen en kort erop zitten. Maar het leek alsof wij er geen antwoord op hadden. In een halve finale begint het met strijd en duels. Vanaf daar kan je beginnen te voetballen. In de tweede helft zetten we het om, ging de knop om en maakten we nog de aansluitingstreffer, maar uiteindelijk kwamen we tekort."

Hoewel de finale niet werd bereikt, kan Jong Oranje terugkijken op een toernooi waarin het ver kwam en zelfs favoriet Frankrijk uitschakelde. Toch ziet De Wit het op het moment nog niet zo. "Het is nu moeilijk om terug te kijken. We kwamen voor winst en dat hebben we niet gehaald. Uiteindelijk hebben we gefaald", sloot hij af.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen