Emmenaar Peña op Copa America goud waard voor Peru

21 juni 2021, 08:02
Foto: © ProShots

Sergio Peña heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de eerste overwinning van Peru op de Copa America. De middenvelder van FC Emmen opende zondagnacht (Nederlandse tijd) de score in het groepsduel met Colombia. Het was voor Peña ook nog eens zijn eerste interlanddoelpunt. Peru won het duel met 1-2.

Na ruim een kwartier tekende Peña voor de openingstreffer door attent te reageren op een bal die op de paal belandde. Het doelpunt zal de markwaarde van de 25-jarige middenvelder alleen maar goed doen. Vanwege de degradatie van Emmen vertrekt Peña zo goed als zeker uit Drenthe. De vraag is alleen nog waar naartoe.

Het doelpunt van Penã betekende de opmaat naar de zege van Peru op de Colombia. In de tweede helft kwamen de Colombianen nog wel op gelijke hoogte via Miguel Borja (penalty). Halverwege de tweede helft bleek een eigen doelpunt van Yerry Mina de beslissende treffer.

Met de zege doet Peru goede zaken voor het bereiken van de kwartfinale. Het toernooi wordt gespeeld in twee groepen van vijf landen, alleen de beide nummers vijf zijn na vier groepswedstrijden uitgeschakeld. Peru speelt komende week nog tegen Ecuador en Venezuela. Het eerste groepsudel met Brazilië ging afgelopen vrijdag kansloos verloren (4-0).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen