Jong Duitsland ziet Jong Oranje als favoriet in de halve finale

2 juni 2021, 17:45

Op het Jeugd-EK in Hongarije staat er donderdag een absolute kraker op de rol in de halve finale. Het Jong Oranje van Erwin van de Looi gaat het namelijk opnemen tegen Jong Duitsland en dus is het voor de tweede keer dit toernooi tijd voor de burenruzie. De Duitsers kijken er naar uit.

Bondscoach Stefan Kuntz, die overigens goed bevriend is met Van de Looi overleefde met zijn ploeg ternauwernood de vorige ronde tegen Denemarken. Pas na strafschoppen werd het Scandinavische land verslagen. "Ik heb met heel mijn hart gehoopt dat de jongens hier nog een wedstrijd kunnen spelen. We hebben voor dit toernooi gezegd dat we ons met de beste teams konden meten. Dat is van groot belang voor deze spelers", zei de keuzeheer volgens NU.nl op het perspraatje.

Omdat Jong Oranje met Jong Frankrijk de favoriet uit het toernooi pegelde, zien de Duitsers de tegenstander van donderdag als favoriet. "Maar alles is mogelijk", denkt Nico Schlotterbeck, verdediger van Union Berlin. "Het speelt wel zeker een rol dat wij tegen Denemarken tot het gaatje moesten gaan." Aanvoerder Arne Maier kijkt uit naar de burenruzie en hoopt de finale te halen. "Voor elke speler telt hier alleen de titel", aldus de controleur. "Ik hoop dat we het tegen Nederland in negentig minuten kunnen klaren."

In de groepsfase speelde Jong Oranje ook al tegen Jong Duitsland. Toen eindigde het in 1-1. Justin Kluivert scoorde toen de enige Nederlandse treffer na een gigantische blunder van de keeper.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen