Van de Looi vertrouwt op stuntelftal: geen wijzigingen

3 juni 2021, 22:15   Bijgewerkt: 3 juni 2021, 23:41
Foto: © ProShots

Jong Oranje hoopt zich vanavond ten koste van Duitsland te kwalificeren voor de finale van het jeugd-EK. Bondscoach Erwin van de Looi koos ervoor om dat te doen met dezelfde namen als afgelopen maandag. Toen wist dat elftal te stunten door titelfavoriet Frankrijk uit te schakelen.

Het betekent onder meer dat Tyrell Malacia en Jordan Teze concurrenten Mitchel Bakker en Devyne Rensch op de bank houden. De backs stellen zich op naast centrumverdedigers Perr Schuurs en Sven Botman. Justin Bijlow staat opnieuw onder de lat en blijft na een goed optreden tegen Frankrijk dus de voorkeur krijgen boven Kjell Scherpen.

Dani de Wit is opnieuw de aanvoerder. De AZ-speler speelt samen met Abdou Harroui en Ferdi Kadioglu op het middenveld. Myron Boadu, goed voor beide doelpunten tegen Frankrijk, mag ook vandaag voor de goals gaan zorgen. Hij krijgt daarbij voorin opnieuw hulp van Justin Kluivert en Calvin Stengs.

De Onder 21-ploegen van Nederland en Duitsland trappen vanavond om 21:00 uur af. De landen troffen elkaar al eerder dit toernooi: de ontmoeting in de groepsfase eindigde in een 1-1 gelijkspel, waarbij Kluivert de Nederlandse treffer maakte. De winnaar van vanavond treft Jong Portugal in de finale. Eerder op de avond was die ploeg met 0-1 te sterk voor Jong Spanje. 

Opstelling Jong Oranje:

Bijlow; Teze, Schuurs, Botman, Malacia; De Wit, Harroui, Kadioglu; Stengs, Boadu, Kluivert

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen