Derksen haalt uit: "Dat was gewoon een varken met een trui aan"

24 juli 2021, 23:30
Derksen haalt uit:

De Oranje Leeuwinnen speelden zaterdagmiddag met 3-3 gelijk tegen Brazilië op de Olympische Spelen. Johan Derksen keek de wedstrijd en zag Nederland aardig voetballen, maar is tegelijkertijd kritisch op de sluitpost van het Zuid-Amerikaanse land.

"Die keeper had wat overgewicht", doelt hij bij De Oranjezomer op Barbara. Estavana Polman is te gast in de studio. Zij is het duidelijk niet met de analist van het populaire programma eens. "Dit vind ik wel heftig, wat je nu zegt. Als dit overgewicht is, wat heb ik thuis zitten dan?", verwijst ze met een knipoog naar Rafael van der Vaart, met wie ze een relatie heeft. 

Derksen blijft echter bij zijn mening en doet er nog een schepje bovenop: "Dat was gewoon een varken met een trui aan. Dit is een totale aanfluiting voor het nationale team van Brazilië. Ze heeft eigenlijk geen fatsoenlijke bal tegengehouden en ze kwam ook bijna niet van de grond", vervolgt de analist, die de wedstrijd met tegenzin uitkeek: Je moet daar 's avonds wat van zeggen, dus dan moet je ook kijken, vind ik. Maar het boeit me niet: ik vind het niet leuk om naar te kijken. Ik vind andere vrouwensport, zoals handbal en wielrennen, veel leuker."

Desondanks was het volgens Derksen niet alleen maar kommer en kwel. Hij was best positief over de Nederlandse ploeg, die de tegendoelpunten wel heel knullig weggaf. "Nederland deed het niet zo slecht, ze speelden best aardig, voor vrouwenvoetbal. Ik vond ze echt beter dan de Brazilianen", stelt hij. Aniek Nouwen ging opzichtig in de fout door een slechte pass op keepster Sari van Veenendaal te geven. Die bal werd onderschept en in de goal gewerkt. Over dat moment is de analist mild. "Dat kan gebeuren. Die spits kwam uit de rug bij haar, dat kon ze niet zien. Die Nouwen speelde helemaal niet zo slecht, het was een beetje lullig."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen