Forse kritiek op actie van Van Gaal: 'Een lage streek'

5 juli 2021, 07:52   Bijgewerkt: 5 juli 2021, 07:57

Na de afmelding van Henk ten Cate voor het bondscoachschap van het Nederlands elftal, lijkt Louis van Gaal (69) weer helemaal terug op pole position om de opvolger te worden van Frank de Boer. Toch is zeker niet iedereen overtuigd van de keuze voor de voormalig coach van onder andere Ajax en Manchester United. Vanuit meerdere hoeken komt er kritiek op de mogelijke aanstelling.

In zijn column in De Telegraaf schrijft Valentijn Driessen dat Van Gaal vorig jaar bijvoorbeeld nog bewust werd gepasseerd. 'De KNVB wilde verjongen en zocht geen 69-jarige bondscoach. Daarbij zag een deel van de spelersgroep Van Gaal niet zitten', beweert de chef voetbal van de ochtendkrant. 'Hij had Van Dijk in 2014 gepasseerd voor het WK en laten weten dat hij een aardige verdediger was, maar voetballend tekort kwam als international. Depay en Van Gaal waren na een aanvankelijk warme band uit elkaar gegroeid bij Manchester United. Wijnaldum vond de stijl van Van Gaal na zijn ervaringen in 2014 niet meer passen.'

De spelers waren gegroeid en zagen de aanstelling van Van Gaal als een stap terug. De oefenmeester gaf op zijn beurt een tik terug dit weekend met zeer felle kritiek ín het openbaar. 'Met die kennis was Van Gaal niet te beroerd de directeur topvoetbal extra klem te zetten. Gefrustreerd over zijn afwijzing door de internationals zag hij zijn kans schoon ze een oorwassing te geven', doelt Driessen op de woorden van de coach afgelopen weekend. Volgens de journalist een onjuiste manier van handelen.

Lees ookDerksen sloopt Van Gaal: "Een walgelijke Mussolini-imitator"

'Moet hij aan de slag met de 'sterren', die hem eerder niet wilden en die door hem zo goedkoop worden neergesabeld? Op gevaarlijk demagogische wijze en wetende dat dit de instemming had van het teleurgestelde grote publiek. De publieke opinie keert zich intussen op soms abjecte wijze tegen de spelers en Van Gaal geeft daar voeding aan. Terwijl hij er prat op gaat spelers altijd te beschermen, zet hij fans juist op tegen Wijnaldum & co. Een lage streek', stelt hij.

Bovendien heeft Van Gaal de falende De Boer en diens 5-3-2-systeem gesteund tijdens het EK. 'Normaal kan Hoogma Van Gaal niet met goed fatsoen aanstellen. Het zou een brevet van onvermogen aan zijn eigen adres zijn.' Giovanni van Bronckhorst is volgens Driessen de beste man voor dit moment.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen