Martínez ontkent spelletjes te spelen: "We vechten tegen de tijd"

1 juli 2021, 22:31

Het is hoogst onzeker of Kevin De Bruyne en Eden Hazard vrijdagavond in actie kunnen komen in de kwartfinale van het EK. De wedstrijd tegen Italië wordt voor beide Belgen een race tegen de klok, zo maakte bondscoach Roberto Martínez op de persbijeenkomst richting de wedstrijd in München bekend.

"Zoals jullie weten konden ze nog niet met de groep trainen. Misschien hadden we dat wel verwacht. We vechten tegen de tijd en we gaan tot de laatste minuut wachten om te beslissen. Morgen zullen we zien of ze kunnen spelen. We kunnen nog geen beslissing nemen nu", wordt Martínez geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Volgens de Italiaanse bondscoach speelt Martínez spelletjes, maar dat wordt ontkend door de Spanjaard. "Ons doel is om de spelers zo snel mogelijk fit te krijgen. Dat is geen arrogantie, we willen ze fit krijgen voor de volgende wedstrijden. Een blessure als die van Eden is misschien lastig voor morgen, bij De Bruyne is het anders.  Voor Eden wordt het lastiger, daardoor. Dit is geen voetbalbeslissing. Morgen wel."

Zowel De Bruyne als Hazard viel tijdens de gewonnen achtste finale tegen Portugal (1-0) geblesseerd uit. Sindsdien hebben zij niet met de groep getraind. Maar ook als zij niet fit zijn, zal er tegen Italië gespeeld moeten worden. "Statistisch gezien zijn we samen met Italië het beste team op dit EK. Het is jammer dat we elkaar nu al tegenkomen, maar dat toont enkel aan hoe sterk bezet dit toernooi is", aldus Martínez.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen