Van Gaal over Oranje-rentree: "Geschiedenis herhaalt zich"

9 juli 2021, 07:38   Bijgewerkt: 9 juli 2021, 08:13

Louis van Gaal (69) gaat er zeker over nadenken of hij de nieuwe bondscoach wil worden van het Nederlands elftal. De oefenmeester is de absolute topkandidaat, die als het aan de KNVB ligt naar verluidt volgende week al wordt gepresenteerd. Inmiddels heeft hij zelf voor het eerst gereageerd op de geruchtenstroom. 

In de Franse krant L'Équipe geeft de voormalig trainer van Manchester United een groot interview, waar onder andere zijn eigen positie ter sprake komt. "Als ze me vragen, dan zal ik er zeker over nadenken. De trainerspositie is ontzettend belangrjk voor de ontwikkeling en vernieuwing van het voetbal in Nederland", legt Van Gaal uit. Hij was al twee keer eerder bondscoach en ook na het vertrek van Ronald Koeman was hij een belangrijke kandidaat.

"De geschiedenis herhaalt zich", stelt Van Gaal dan ook. "Toen Koeman vertrok kreeg ik in de polls ruim dertig procent van de stemmen, ditmaal is dat ongeveer tachtig procent. (…) Het zou ongelofelijk zijn als de baan me een derde keer aangeboden wordt. Dan ga ik er zeker over nadenken, ookal ben ik al met pensioen." Eerder was hij tussen 2000 en 2002 bondscoach en op het WK 2014.

Lees ook'KNVB zet Van Gaal op één na evaluatie over mislukt EK'

Het wordt zwaar om in Qatar de derde plaats te overtreffen, ondanks dat op dit EK veel toplanden tegenvielen. Frankrijk, Portugal en Duitsland lagen er al eerder uit dan gedacht, maar voor Van Gaal was dat geen toeval. "De bondscoaches van die landen zitten er al heel lang en veranderen niks. Ik vraag me soms af waarom de spelers niet slagen, maar dan is vaak de balans tussen de spelers en de coach zoek."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen