'Verhuurde' Chong leidt eerste oefenzege Man United in

18 juli 2021, 15:57

Tahith Chong zal met een goed gevoel vertrekken bij Manchester United. De aanvaller is eigenlijk verhuurd aan Birmingham City, maar hoeft zich daar nog niet te melden en traint zodoende nog mee bij de club waar hij onder contract staat. In het oefenduel tegen Derby County begon hij in de basis en leidde hij met zijn openingstreffer een 1-2 overwinning in.

Het was het eerste oefenduel van de voorbereiding voor Manchester United. Veel internationals ontbraken nog, waardoor jongere spelers de kans kregen om zich te laten zien. Onder hen dus Tahith Chong, die na ruim een kwartier de eerste United-treffer van het seizoen voor zijn rekening nam. Zijn schot ging er niet direct in, maar de Nederlander jaagde goed door en frommelde zo de enige treffer van de eerste helft binnen. 

Bij de andere doelpunten stond Chong niet meer op het veld. Hij was, samen met ook Mason Greenwood, Aaron Wan-Bissaka en de aangetrokken doelman Tom Heaton, een van de negen spelers die in de tweede helft niet terugkeerde. Onder meer de negentienjarige Uruguayaanse middenvelder Facundo Pellistri kwam in de ploeg. Hij wist na een knappe pass van spits Shola Shoretire (17) de doelman te omspelen en United op 0-2 te zetten.

Ook Wayne Rooney - clubicoon van Manchester United en trainer van Derby County - had gewisseld in de rust. Hij bracht onder meer voormalig Feyenoord-spits Colin Kazim-Richards in. De 34-jarige Turk met Engelse roots deed namens The Rams nog iets terug. Jesse Lingard - terug na een sterk seizoen bij West Ham United - zette zijn naam nog bijna op het scoreformulier. Zijn prachtige afstandsschot belandde echter op de lat, waardoor de eindstand 1-2 bleef. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen