Ten Hag over aangifte Berghuis: "Het is gewoon niet normaal"

13 augustus 2021, 12:27

Erik ten Hag heeft vrijdag tijdens de persbijeenkomst richting de seizoensopener tegen NEC stilgestaan bij de aangifte van Steven Berghuis. De van Feyenoord naar Ajax overgestapte aanvaller is naar de politie gestapt omdat hij veelvuldig en ernstig bedreigd is.

"Het speelt natuurlijk al de hele tijd. Bij zijn overgang is dit thema al besproken. Dan weet je niet in welke mate, hoedanigheid en heftigheid het gaat plaatsvinden, maar we waren er wel op voorbereid. Wij helpen en ondersteunen hem daar waar mogelijk", antwoordde Ten Hag op de vraag hoe hij Berghuis de afgelopen dagen heeft kunnen helpen.

"Het heeft geen invloed op hem", ging hij verder. "De aangifte lokt natuurlijk ook wel reacties uit, maar het is wel noodzakelijk. Ergens moet er een grens worden getrokken. Vanaf het begin weet je dat de overgang emoties met zich meebrengt. Hij moet zich focussen op voetballen. Hij is voor deze uitdaging gegaan omdat hij het maximale uit zijn carrière wil halen. Dat is de enige reden. Het heeft geen betrekking op welke club dan ook. Hij kiest in zijn ogen voor een omgeving waar hij succesvoller kan zijn en waar hij het maximale uit zijn carrière kan halen, en ik denk dat ieder mens daar recht op heeft."

Ten Hag heeft bewondering voor het feit dat Berghuis aangifte heeft gedaan, wetende dat het de nodige commotie zou opleveren. "Dan moet je persoonlijkheid hebben om dat te doen en dat toont hij hier duidelijk. Dat merk ik ook aan de manier waarop hij met mij praat. Hij heeft heel zelfbewust deze keuze gemaakt. Alles goed afgewogen. Sportief, maar ook alle randzaken die zouden kunnen gaan gebeuren. Het zette het plan door en heel bewust zet hij ook deze stap, want ergens moet je een grens trekken. Iedereen zal hem daarin moeten steunen, de hele Nederlandse samenleving, want het is gewoon niet normaal."

De commotie rond Berghuis heeft geen invloed op de keuze van Ten Hag om hem wel of niet te laten starten tegen NEC, zo liet de trainer zich ook ontvallen. "Ik heb er alle vertrouwen in dat hij zich kan focussen op daar waar het om gaat." Waar Berghuis gewoon inzetbaar is tegen NEC, zullen Perr Schuurs en Mohammed Kudus de wedstrijd vanwege blessureleed missen. Antony sluit na de Olympische Spelen weer aan bij de training, maar maakt zaterdag nog geen deel uit van de wedstrijdselectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen