Ajax-opponent Besiktas kent rampavond door Amsterdammer

24 september 2021, 21:18
Foto: © ProShots

Ajax-opponent Besiktas heeft in alle opzichten een bijzonder vervelende vrijdagavond gehad. De tot vanavond Turkse koploper ging met 2-1 onderuit bij Altay en zag ook nog eens Miralem Pjanic uitvallen. Sowieso kampt coach Sergen Yalcin al met bijzonder veel blessureleed in aanloop naar de wedstrijd in de Champions League tegen de Amsterdammers.

De lijst afwezigen bedroeg vrijdagavond namelijk voor het duel met de subtopper al liefst twaalf (!) spelers, waaronder Michy Batshuayi, Rachid Ghezzal, Alex, Necip Uysal, Mehmet Topal, Domagoj Vida, Georges-Kévin Nkoudou en Welinton. Mede daarom stond de in Zaandam geboren O?uzhan Özyakup aan de aftrap op het middenveld, samen met Pjanic.

Maar de van FC Barcelona gehuurde speler moest ook na een half uur de strijd al staken bij de afgeloste koploper van Turkije. Desondanks kwam het meteen na de pauze nog wel op voorsprong, maar uiteindelijk ging de club in aanloop naar het treffen met Ajax nog wel onderuit. En, voor Erik ten Hag is het te hopen dat het een voorbode is, dat gebeurde opmerkelijk genoeg ook door een Amsterdammer.

De 31-jarige Leandro Kappel (eerder ook voor SC Braga, Panetolikos en Denizlispor), die in de jeugdopleiding nog even voor Ajax speelde, maakte na een klein uur de gelijkmaker en gaf twee minuten voor het einde de assist op Daouda Bamba. Door die treffer gaat Altay over Besiktas heen en is voor even koploper van de Süper Lig. Woensdagavond komt Besiktas op bezoek bij Ajax in de Johan Cruijff Arena in Groep C van het miljardenbal, waarin de Amsterdammers bovenaan staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen