Bayern dendert door: Bochum na Barça volgend slachtoffer

18 september 2021, 17:29   Bijgewerkt: 18 september 2021, 17:35

Bayern München heeft na de ruime zege op FC Barcelona (0-3) geen gas teruggenomen. Enkele dagen na dat Champions League-duel werd promovendus VfL Bochum in eigen huis met liefst 7-0 verslagen. Het is alweer de zevende overwinning op rij (in alle competities) voor Bayern, dat alleen in de openingswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach punten verspeelde (1-1). 

De krachtsverhoudingen werden eerder deze week in de Champions League-opener tussen FC Barcelona en Bayern München nog maar eens pijnlijk duidelijk. Terwijl de ploeg van Ronald Koeman zijn conclusies moest trekken, lijkt Der Rekordmeister 'gewoon' weer een van de favorieten in het toernooi. Ook in de Bundesliga liet Bayern er in de laatste wedstrijd geen gras over groeien: het won met 5-0 van Hertha BSC en met 1-4 van RB Leipzig.

En dus zal Bochum met weinig hoop aan het duel begonnen zijn. Het zou dan ook slechts zeventien minuten duren voor Leroy Sané met een geweldige vrije trap de aanzet gaf voor een rampavond voor de promovendus. De tweede van Joshua Kimmich, dit keer op aangeven van Leroy Sané, en de derde van Serge Gnabry volgden snel en een ongelukkige eigen goal van Vassilios Lampropoulos maakten dat het al bij rust 4-0 stond voor de thuisploeg.

Topscorer Robert Lewandowski stond op dat moment nog niet op het scoreformulier en bracht daar na een uur spelen verandering in. Van dichtbij tekende hij voor alweer zijn zevende treffer van dit seizoen (uit vijf wedstrijden). Enkele minuten was het Kimmich - de enige speler die meer dan één keer scoorde - die voor de 6-zorgde.

Bochum dacht nog iets terug te doen, maar werd teruggevlagd wegens buitenspel. De eerstvolgende uitbraak voor Bayern was wel weer raak: invaller Erick Maxim Choupo-Moting had er drie pogingen voor nodig, maar ook hij zette zijn naam op het scoreformulier. Een volgende treffer van Thomas Müller werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd wegens buitenspel, waarmee de wedstrijd dus in 7-0 eindigde. 

Overige uitslagen:

Arminia Bielefeld - Hoffenheim 0-0

FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach 1-0

FSV Mainz - SC Freiburg 0-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen