Borussia Dortmund grijpt leiding in Ajax-groep

15 september 2021, 20:42

Borussia Dortmund is het nieuwe seizoen in de Champions League uitstekend gestart. Op bezoek bij Besiktas boekte de ploeg van trainer Marco Rose woensdagavond een 1-2 zege. Daardoor gaat de Duitse club in elk geval een paar uur aan kop in de groep waar Ajax ook deel van uitmaakt.

Voor Donyell Malen was er een basisplaats weggelegd in Istanboel. Waar de Nederlandse aanvaller afgelopen weekend tegen Bayer Leverkusen (3-4 winst) nog genoegen moest nemen met een invalbeurt, verscheen hij tegen Besiktas aan de aftrap. Niet hij of Erling Haaland, maar de piepjonge Jude Bellingham opende na twintig minuten de score in het Vodafone Park. De achttienjarige Engelse middenvelder promoveerde een voorzet van Thomas Meunier tot doelpunt en werd daarmee de jongste speler ooit die twee wedstrijden op rij heeft gescoord in de Champions League.

Daar bleef het niet bij in de eerste helft. Kort voor rust verdubbelde Haaland de marge door op aangeven van Bellingham van dichtbij raak te schieten. Het was voor de Noorse aanvaller alweer zijn 21ste doelpunt in zeventien Champions League-wedstrijden. Eigenlijk had Haaland vlak na de openingsgoal ook al moeten scoren, maar na een goede actie van Malen schoot de doelpuntenmachine ruim over. Het was de enige keer dat Malen zich echt wist te onderscheiden. De Nederlandse aanvaller werd na zeventig minuten naar de kant gehaald en vervangen door Youssoufa Moukoko.

Op dat moment stond het nog steeds 0-2 in Istanboel. Borussia Dortmund drong na rust niet echt meer aan, al had Bellingham eigenlijk wel zijn tweede van de avond moeten maken. Besiktas bleek lange tijd niet bij machte om de bezoekers echt in de problemen te brengen, al viel diep in blessuretijd de 1-2 nog wel. Het doelpunt van Francisco Montero kwam echter te laat voor de Turken. Besiktas krijgt over twee weken een nieuwe kans op Champions League-succes. Dan gaat de Turkse club op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Dortmund speelt dan de thuiswedstrijd tegen Sporting Portugal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen