Jong Oranje begint met vijf debutanten aan nieuwe cyclus

7 september 2021, 17:44   Bijgewerkt: 7 september 2021, 18:11
Jong Oranje begint met vijf debutanten aan nieuwe cyclus

Jong Oranje begint aan een nieuwe cyclus na het Europees kampioenschap van deze zomer. De ploeg van Erwin van de Looi moet zich met de beloftenploeg plaatsen voor de volgende editie van het toernooi. Dat doet hij dinsdagavond met vijf nieuwelingen in het elftal tegen Moldavië.

Fabrian de Keijzer, Melayro Bogarde, Neraysho Kasanwirjo, Jeremie Frimpong en Quinten Timber debuteren. Laatstgenoemde mocht deze week al even ruiken aan het echte werk. Louis van Gaal riep hem op voor een training bij het Nederlands elftal, omdat hij één speler te kort kwam. "Bij Jong Oranje was hij de beste", vertelde de bondscoach. De basisplaats van de FC Utrecht-middenvelder is dan ook geen verrassing.

Jong Oranje neemt het op tegen de leeftijdsgenoten uit Moldavië. Die ploeg zal qua niveau een stuk minder zijn dan de Nederlanders en daar lijkt de bondscoach dan ook op in te spelen. Met Myron Boadu, Brian Brobbey en Joshua Zirkzee stelt Van de Looi drie echte spitsen op. Als het aan de trainer ligt, wordt de nieuwe nieuwe cyclus dus afgetrapt met een ruime overwinning. De tegenstander van vanavond speelde al twee duels in de poule. Wales werd op 0-0 gehouden, Bulgarije bleek met 0-2 te sterk.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen