41-jarige Andorra-legende valt in én uit, 24 jaar (!) na zijn debuut

10 oktober 2021, 09:30

Een bijzonder vervelende avond voor Ildefons Lima (op archiefbeeld). De 41-jarige (!) international van Andorra viel tegen Engeland na een half uur in voor de geblesseerde Christian Garcia, maar hield het zelf ook niet lang vol. Na een uur voetballen moest de routinier ook worden gewisseld.

Na een fraaie individuele actie van Jadon Sancho over de linkerkant ging Lima naar de grond. Hij kon ondanks een blessurebehandeling niet meer verder vanwege zijn hamstringblessure en moest zich op zijn beurt laten vervangen door Emili Garcia. Op dat moment stond de thuisploeg overigens al met 0-3 achter en zonder Lima liep de score nog uit naar 0-5.

Lima is met zijn 41 jaar wel een bijzondere verschijning – zeker gezien zijn statistieken. De international debuteerde al in 1997 voor de nationale ploeg van Andorra, voor wie hij 131 doelpunten maakte en daarin elfmaal scoorde. De in Barcelona geboren voetballer werkt zijn wedstrijden in clubverband nog af voor Inter Club d'Escaldes, de nummer drie van Andorra.

Bij Engeland zaten met Aaron Ramsdale, Phil Foden, Mason Mount, Declan Rice, Bukayo Saka, Jadon Sancho, Tammy Abraham en Fikayo Tomori diverse spelers in de selectie die nog niet waren geboren toen Lima debuteerde voor de nationale ploeg van Andorra.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen