Bosz bezorgt invaller Boadu nieuwe domper met Monaco

16 oktober 2021, 22:50
Bosz bezorgt invaller Boadu nieuwe domper met Monaco

Peter Bosz heeft zaterdagavond drie belangrijke punten gepakt met zijn Olympique Lyon. De Nederlandse oefenmeester rekende in eigen stadion met 2-0 af met AS Monaco, waar Myron Boadu bij een 0-0 stand inviel. Met de aanvaller beginnen de lijnen ging het alsnog mis voor de bezoekers.

Boadu kreeg aan de zijde van Monaco een nieuw tik te verwerken. De spits moest de afgelopen interlandperiode genoegen nemen met een rol als invaller en bankzitter. Teruggekeerd bij zijn club liet ook trainer Niko Kovac hem niet in de basis beginnen. Gelukkig voor de geboren Amsterdammer mocht hij een kleine twintig minuten voor tijd alsnog zijn opwachting maken.

In het eerste bedrijf was het vooral Lyon dat de kansen kreeg. Toko Ekambi liet zich meerdere keren zien voor het doel van Monaco, maar slaagde er niet in om Alexander Nübel te verschalken. Mede dankzij de Duitse goalie haalde Monaco de rust met een 0-0 tussenstand. Na de thee lieten de gasten zich ineens zien en moest Julian Pollersbeck ingrijpen op een poging van Gelson Martins.

Daarna was het vooral Lyon dat aanspraak maakte op de punten en uiteindelijk ook met de zege aan de haal ging. Een kwartier voor tijd werd de gastheer beloond voor de aanvallende inzet en benutte uitblinker Ekambi een strafschop. Voor Boadu was het extra vervelend dat hij op dat moment net binnen de lijnen stond. In de slotfase sloeg Lyon dankzij verdediger Jason Denayer nogmaals toe.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen