De Boer blikt terug op EK-exit: "Dan hadden we gewonnen"

25 oktober 2021, 19:34

Frank de Boer vindt dat het Nederlands elftal zichzelf tekort heeft gedaan tijdens het Europees kampioenschap. De ontslagen bondscoach beleefde met Oranje een foutloze groepsfase, maar sneuvelde nadat Tsjechië in de achtste finale te sterk was (0-2). Aan tafel bij Rondo gaat De Boer voor het eerst uitgebreid in op zijn ontslag.

De Boer vond Oranje tegen Tsjechië lange tijd de betere partij. "Het was zeker niet onze beste wedstrijd van het toernooi, maar we werden steeds beter tijdens de wedstrijd. We kregen twee kansen om de score te openen. Ik ben ervan overtuigd dat we van Tsjechië hadden gewonnen als we niet die rode kaart hadden gekregen", doelt hij op de prent voor Matthijs de Ligt.

De jonge verdediger werd na een handsbal echter van het veld gestuurd. "De volgende wedstrijd in de knock-outfase was niet een heel goede tegenstander, geen land uit de top acht. Ik ben ervan overtuigd dat we met elf man hadden gewonnen. Daarna weet je nooit hoe het had gelopen", aldus De Boer, die met Oranje in dat geval Denemarken had getroffen.

De Boer werd na het dramatische EK geslachtofferd en op straat gezet. Zijn opvolger is Louis van Gaal, die het Nederlands elftal op knappe wijze heeft gereanimeerd. Onder de zeventigjarige bondscoach is het Nederlands elftal keihard op weg naar plaatsing voor het komende WK in Qatar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen