Bijzonder duel: volledig onder leiding vrouwelijke arbitrage

7 oktober 2021, 15:04

Het WK-kwalificatieduel van Engeland op bezoek bij Andorra staat zaterdag volledig onder leiding van vrouwelijke arbitrage. Dat heeft de UEFA donderdag bekendgemaakt.

Kateryna Monzul is de scheidsrechtster uit Oekraïne die het duel tussen The Three Lions en het dwergstaatje in goede banen moet leiden. Ze wordt geassisteerd door haar landgenoten Maryna Striletska and Svitlana Grushko. Stéphanie Frappart uit Frankrijk zit achter de knoppen als VAR. Frappart is al sinds 2019 vast arbiter in de Ligue 1 in Frankrijk en had in dat jaar ook de leiding over de UEFA Super Cup-finale tussen Liverpool en Chelsea.

Het is de eerste keer dat een wedstrijd van de Engelse ploeg onder leiding staat van een vrouwelijke scheidsrechtster. Tegen Andorra gaat de ploeg van Gareth Southgate proberen de koppositie in de groep te verstevigen. Van de zes kwalificatieduels wonnen de Engelsen er vijf. In het laatste kwalificatieduel in september speelde de verliezend EK-finalist met 1-1 gelijk op bezoek bij Polen.

Lees ook: Groenen pronkt naast Ronaldo: "Zegt iets over het vrouwenvoetbal"

Protestactie

Ander nieuws van het vrouwenvoetbalfront: voetbalsters uit de Amerikaanse competitie NWSL hebben in de wedstrijden van woensdag geprotesteerd naar aanleiding van het misbruikschandaal dat recent aan het licht kwam.  Drie duels werden stilgelegd, waarbij de voetbalsters arm aan arm in de middencirkel gingen staan. Twee oud-speelsters traden vorige week naar buiten met beschuldigingen van seksueel misbruik door hun voormalige coach Paul Riley. De Engelsman, die de beschuldigingen als onwaar heeft bestempeld, werd direct uit zijn functie ontheven door zijn club North Carolina Courage.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen