Flick ontsnapt dankzij Müller met Duitsland aan blamage

8 oktober 2021, 22:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Duitsland is vrijdagavond in eigen huis tegen Roemenië op het nippertje ontsnapt aan een blamage. Voor het eerst onder bondscoach Hansi Flick ging het uiterst moeizaam: na de eerste tegengoal en achterstand onder het heerschappij van de voormalig Bayern München-coach werd er ternauwernood gewonnen door een late goal van Thomas Müller (2-1).

Tijdens de eerste drie interlands van Flick oogde Duitsland als herboren. Na heel succesvolle jaren onder Joachim Löw was er slijtage gekomen op die Mannschaft, maar tegen Liechtenstein (0-2), Armenië (6-0) en IJsland (0-4) oogde de ploeg fris en een nieuwe uitdager voor de absolute toplanden. In eigen huis tegen Roemenië was daar echter een stuk minder van te zien.

lanis Hagi zorgde uit een fraaie individuele actie namelijk al na negen minuten voor het eerste tegendoelpunt in de termijn van Flick. Het voormalig Ajax-target dribbelde diverse spelers voorbij en schoot met de punt van de voet de bal hard achter Marc-André Ter Stegen. Ondanks een royaal veldoverwicht duurde het tot in de tweede helft voor de stand in elk geval gelijkgetrokken was. In zijn dertigste interland zorgde Serge Gnaby met zijn twintigste doelpunt voor de gelijkmaker zeven minuten na de thee.

En lang leek het erop dat Flick ook zijn eerste puntverlies zou lijden als bondscoach, maar Müller werd de reddende engel van zijn bondscoach. Uit een corner werkte hij zijn veertigste doelpunt als international tegen de touwen en hielp zijn trainer daarmee een blamage te voorkomen. Met vijftien punten uit zes duels staan onze oostenburen nog wel altijd bovenaan in Groep J van de WK-kwalificatiereeks. 

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen