Bijlow voerde vorige week 'verschrikkelijk gesprek' met Van Gaal

21 november 2021, 17:16

Justin Bijlow kende tegen PEC Zwolle een uiterst rustige middag. De goalie was een vraagteken voor het duel, maar bleek toch fit genoeg om te starten. Bijlow miste eerder deze week de cruciale wedstrijd tegen Noorwegen, omdat hij zelf aangaf bij de bondscoach niet fit genoeg te zijn voor de wedstrijd. Volgens de keeper was dat een verschrikkelijk gesprek, maar wel noodzakelijk.

Voor de camera van ESPN blikt hij terug op vorige week. "Na de ontmoeting met Montenegro kwam ik niet helemaal fit uit de wedstrijd en ik vond het voor mezelf niet verstandig en voor het team ook niet om te spelen. Daarmee ben ik naar de bondscoach gegaan en hij zei dat hij het een dag van tevoren wilde weten. Ik kon hem geen garanties geven en uiteindelijk denk ik dat het een wijs besluit was."

Bondcoach Louis van Gaal liet eerder al weten onder de indruk te zijn van dit 'wijze' besluit van de jongeling. Volgens Bijlow was het ook een lastige keuze. "Drie jaar geleden had ik dat niet gedaan, het was een verschrikkelijk gesprek. Toch ben ik blij dat we het WK in Qatar hebben gehaald en dat ik vandaag heb kunnen spelen."

Tegen PEC was hij wel weer van de partij, maar kreeg hij nauwelijks iets te doen. "Het was een goede eerste helft. De tweede helft zakte PEC Zwolle wat verder in en was het eigenlijk ook wel gespeeld. Een prima overwinning. Zeker met het stadion zo leeg, leek het wel een beetje op een oefenwedstrijd." Donderdag speelt Feyenoord tegen Slavia Praag voor de Conference League.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen