City knokt zich langs PSG, beslissing gevallen in groep D

24 november 2021, 22:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester City en Paris Saint-Germain hebben zich woensdagavond verzekerd van een plekje in de volgende ronde van de Champions League. De topper tussen de Europese grootmachten eindigde in een zege voor City, maar door het resultaat bij RB Leizpig - Club Brugge gaat ook PSG naar de knockout-fase.

Groep A: Manchester City - Paris Saint-Germain 2-1

Zonder bankzitters Nathan Aké (City) en Georginio Wijnaldum (PSG) werd de kraker in groep A afgetrapt. De toeschouwers in het Eithad Stadium moesten tot de tweede helft wachten om doelpunten te zien. Kylian Mbappé opende de score namens de bezoekers uit Parijs, maar die treffer werd weggepoetst door Raheem Sterling en Gabriel Jesus. Zij hielpen City aan een 2-1 overwinning en de eindzege in de groep. PSG eindigt als nummer twee en overwintert dus ook. De laatste wedstrijd spelen beide ploegen enkel voor de eer en de premie.

Groep A: Club Brugge - RB Leipzig 0-5

Met Bas Dost en Noa Lang in de basis en Ruud Vormer op de bank kende Brugge een kansloze avond in het eigen Jan Breydel Stadion. De bezoekers uit Leipzig hielden, met Bryan Brobbey in de basis behoorlijk huis en stonden halverwege al op een 0-4 voorsprong. Emil Forsberg (2x), Christopher Nkunku (2x) en André Silva verzorgden de treffers en hielpen Leipzig aan een eenvoudige zege. Brugge en Leipzig staan allebei op vier punten. Op de laatste speeldag wordt dus nog uitgemaakt wie zich als nummer drie van groep A mag melden in de Europa League.

Groep D: FC Sheriff - Real Madrid 0-3

Het Moldavische Sheriff wist eerder dit seizoen nog verrassend te winnen op bezoek bij Real. De Madrilenen lieten dat echter niet nogmaals gebeuren en wonnen overtuigend met 0-3. Na een half uur spelen opende David Alaba de score namens Real, dat voor de rust via Toni Kroos ook nog op 0-2 kwam. In de tweede helft deed ook Karim Benzema nog een duit in het Spaanse zakje. Real en Internazionale gaan in groep D naar de volgende ronde, al staat de groepswinst nog wel op het spel. Sheriff gaat als nummer drie van de groep naar de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen