Feyenoord 'zo goed als zeker' rond met Noorse back

8 november 2021, 15:32

Feyenoord gaat zich komende winterschop zeer waarschijnlijk versterken met een nieuwe linksback. De Rotterdammers hoopten afgelopen zomer al op de komst van Fredrik André Bjørkan, maar de 23-jarige Noor bleef destijds bij Bodø/Glimt. In de winterstop lijkt hij dan toch naar de Eredivisie te komen, waar hij gaat samenspelen met twee landgenoten.

Bij Feyenoord maken de laatste weken namelijk ook nieuwelingen Fredrik Aursnes en Marcus Holmgren Pedersen furore. Volgens RTV Rijnmond wil Feyenoord daar in de persoon van Bjørkan een derde Noor aan toevoegen. De linksback moet achterin de concurrentie aangaan met Tyrell Malacia, die nu bij blessureleed wordt vervangen door centrale verdediger Ramon Hendriks.

Volgens Rijnmond-verslaggever Frank Stout is de komst van de back inmiddels al zo goed als zeker. "Dat gaat in de winterstop wel goedkomen. Hij is bevriend met Aursnes en Pedersen, zij zullen wel een goed woordje voor hem gaan doen." Bjørkan beschikt over een aflopend contract en kan daardoor transfervrij worden gestrikt. Bjørkan is de directe vervanger van Ridgeciano Haps, die afgelopen zomer vertrok naar het Italiaanse Venezia FC.

De tweevoudig Noors international speelde dit seizoen 24 wedstrijden in de Noorse Eliteserien. Daarin was hij eenmaal trefzeker en bereidde hij ook nog eens vijf treffers voor. De back speelt sinds augustus 2015 voor Bodø/Glimt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen