Frenkie hoopt veel te leren van Xavi: "Hij was een aardige speler"

23 november 2021, 23:57

Frenkie de Jong verscheen dinsdagavond lichtelijk teleurgesteld voor de camera van RTL. Zijn FC Barcelona staat na het 0-0 gelijkspel tegen Benfica weliswaar nog steeds tweede, maar had het zichzelf veel makkelijker kunnen maken door te winnen en zich zo nu al te verzekeren van overwintering in de Champions League. Nu komt alles aan op de laatste speelronde, waarin de ploeg op bezoek moet bij Bayern München.

De Jong erkende na afloop dan ook dat de teleurstelling aanwezig was. "We hadden willen winnen, dan waren we gekwalificeerd. Sowieso moet je thuis altijd winnen, dus we zijn wel teleurgesteld." Ook het spel van de Catalanen bood perspectief op een beter resultaat. "Ik had wel het gevoel dat we beter waren. We kregen wel wat mogelijkheden. Niet dat we echt megakansen hebben gehad - een paar misschien - maar ik denk dat we zeker verdiend hadden om te winnen."

Xavi

De wedstrijd tegen Benfica was pas de tweede onder de nieuwe trainer Xavi, die De Jong tot nu toe goed bevalt. "Het is een goede trainer met een goed idee van voetballen. Dat probeert hij over te brengen op de ploeg. Hij is er pas kort, dus dat heeft wat meer tijd nodig. Straks komen de aanvallers weer terug (van blessures, red.) en zal het alleen maar beter worden."

"Vandaag speelden we met een soort dubbele zes, ik met Busquets samen. Tegen Espanyol (afgelopen weekend, red.) speelde ik wel een stuk aanvallender. Dat ligt een beetje aan de training", vertelde De Jong over zijn rol onder de nieuwe trainer. Dat Xavi tot enkele jaren terug bij Barcelona furore maakte op zijn positie, maakt het voor hem extra bijzonder. "Het is fijn om zo'n coach te hebben. Het was een aardige speler, dus hij kan me wel wat bijbrengen denk ik", sloot hij lachend af met een understatement. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen