Van Hanegem: 'Die bal moet Dessers natuurlijk breed leggen'

29 november 2021, 07:53
Van Hanegem: 'Die bal moet Dessers natuurlijk breed leggen'

Willem van Hanegem vindt het jammer dat Feyenoord woensdag de koppositie in de Eredivisie niet meer kan overnemen van Ajax. De Rotterdamse club was tot afgelopen weekend de ploeg met de minste verliespunten, maar kwam zondag op bezoek bij FC Twente niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Cyriel Dessers, die de voorbije weken vaak de reddende engel van Feyenoord is geweest, kreeg in blessuretijd nog een enorme kans op de 0-1.

Dessers slaagde er van dichtbij niet in Lars Unnerstall te passeren, al was de kans op een doelpunt waarschijnlijk nog groter geweest als de van KRC Genk gehuurde spits de bal had teruggelegd op Guus Til. 'Natuurlijk waren het de weken van Cyriel Dessers. Hij heeft alles en iedereen verrast met zijn belangrijke doelpunten. En dan weet je: dan moeten hij en de trainer steeds maar vragen beantwoorden over een mogelijke basisplaats', begint Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Hoewel Dessers afgelopen donderdag twee belangrijke doelpunten maakte tegen Slavia Praag (2-2), kreeg Bryan Linssen tegen Twente wederom de voorkeur. 'Dessers blijft dan bescheiden en dat siert hem, maar toch doet het wel iets met hem. Want die laatste kans tegen FC Twente, die bal moet hij natuurlijk breed leggen. Dan had Feyenoord in Enschede gewoon gewonnen en had de club woensdag de koppositie kunnen pakken', aldus Van Hanegem.

Volgens De Kromme had het voor de waardering niet uitgemaakt of Dessers zelf had gescoord of de assist had gegeven. 'Want Dessers kan al niet meer stuk in Rotterdam. En ook met slechts een assist in Enschede zou hij weer op handen zijn gedragen door al die fans van de club. Maar hij ging toch voor eigen succes. Het was ontzettend jammer dat die 0-1 er tegen FC Twente niet kwam, want Ajax straalt mij iets teveel de houding uit van 'wanneer mogen we eindelijk weer in de Champions League spelen en wat is die Eredivisie toch saai'. Feyenoord en PSV moeten profiteren als die houding een keer puntenverlies oplevert, maar nu leverden ze zelf punten in terwijl ze heer en meester waren geweest.'

Dat Van Hanegem kritisch is op de actie van Dessers, vindt Van Hanegem dat niet 'zeuren om het zeuren'. 'Want die doelpunten van hem in Praag, die waren echt van hoge kwaliteit. Dat wegdraaien met de rug naar de situatie en meteen in de korte hoek schieten en de kopbal over die keeper heen tillen, prachtige goals.'

Wie wint de Champions League Finale?! Zet één euro in en win €100,00 als Manchester City wint! ⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen