Huiberts spreekt niet van tussenjaar en wil de markt op met AZ

12 december 2021, 10:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ neemt het zondagmiddag op tegen Ajax. Waar de ploegen twee seizoenen geleden nog vochten om de landstitel, beleven de Alkmaarders nu een moeizaam seizoen. Desondanks wil technisch directeur Max Huiberts niet spreken van een tussenjaar.

"Natuurlijk kan je niet tevreden zijn als je kijkt naar de resultaten. Met name in het begin hebben we toch een aantal wedstrijden onnodig laten liggen. Als je puur kijkt naar het spel denk ik wel dat we in de meeste wedstrijden de bovenliggende partij waren", aldus de bestuurder in gesprek met de NOS. Dat de prestaties wat tegenvallen is geen verrassing als gekeken wordt naar de vertrekkers. Myron Boadu, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Marco Bizot en Jonas Svensson vertrokken.

Lees ook: Gaat AZ zich weer melden voor Joey Veerman? "Zeg nooit nooit"

"Het komt niet vaak voor dat je vijf basisspelers vertrekken en moet vervangen. We hebben dat opgevangen met vier aankopen. We weten allemaal dat iedere speler die nieuw is een bepaalde tijd nodig zal hebben", aldus Huiberts. "Wij zijn geen club die spelers kunnen halen die direct Koopmeiners of Svensson kunnen vervangen. Die middelen hebben we niet. We zoeken het altijd in een bepaalde categorie. We willen niet over een tussenjaar praten. Dat heb ik vanaf begin af aan gezegd."

De 'td' wijst ook naar de Europese prestaties dit seizoen, die wel goed zijn. De ploeg ging door als groepshoofd. "Ik weet zeker dat er weer betere tijden gaan komen en die zijn eigenlijk al ingezet de afgelopen weken. We zijn met nog een wedstrijd te spelen als groepswinnaar geplaatst voor de volgende ronde van de Conference League. Dus zo slecht vind ik het ook niet gaan dit seizoen", aldus Huiberts, die deze winter nog wel de markt op wil. "Wat we missen in de selectie is een speler met diepgang en snelheid. Een iets ander profiel dan de aanvallers die we hebben. We hebben zo'n speler proberen te halen in de zomer en dat is niet gelukt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen