"Niet toevallig dat er een heel andere wind waait bij Feyenoord"

28 december 2021, 08:07

John de Wolf geniet met volle teugen van zijn rol bij Feyenoord. De samenwerking met onder meer Arne Slot en Marino Pusic verloopt uitstekend, vertelt de assistent-trainer in een interview in De Telegraaf. "Als ik zie hoe geweldig complementair we zijn met de assistenten en de medische staf, dan durf ik te zeggen dat we bij Feyenoord een lot uit de loterij hebben getrokken met deze staf", aldus De Wolf.

De Wolf is sinds oktober 2019 werkzaam als assistent-trainer bij Feyenoord. "Ik ben geen politie-agent bij de selectie. Ik zie wel dingen, maar die los je op. Soms neem je de hoofdtrainer er in mee, soms laat je hem er buiten. Je moet vooral jezelf blijven. Er zijn al zoveel mensen in de voetbalwereld die er voor zichzelf zitten. Te veel haantjes. Ik doe alleen maar dingen in het belang van het team en ik voel me prettig in de rol die ik heb", vertelt hij.

Eerst werkte De Wolf onder Dick Advocaat, sinds deze zomer is Slot de hoofdtrainer van de Rotterdamse club. "Arne heeft een flink stempel gedrukt op zowel het voetbal als de sfeer die er nu heerst bij Feyenoord. Hij verwoordt zich goed, heeft een goede visie op topvoetbal en dat zijn dingen die iedereen kan zien", steekt De Wolf de loftrompet over Slot.

"Maar wat weinig mensen weten, is hoe deze trainer als mens is", gaat De Wolf verder. "Hij zorgt dat het goede gevoel er is bij iedereen. Hij creëert een sfeer waarin iedereen het lekker vindt om keihard te werken. Natuurlijk wordt een trainer uiteindelijk afgerekend op het resultaat, maar het is niet toevallig of raar dat er na vijf maanden een heel andere wind waait bij Feyenoord."

Hoewel Feyenoord onder Slot opleeft, wil De Wolf niet slecht praten over de aanpak van voorganger Advocaat. "Het is een andere visie en het is een andere groep. Dick gaf vanaf dag één duidelijkheid en ben blij dat we met elkaar Europees voetbal hebben gehaald."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen