Schmidt zet in op bekerwinst: "Ik hou van dit toernooi"

15 december 2021, 08:34

Roger Schmidt aast op prijzen met PSV. De oefenmeester neemt het bekertoernooi dan ook enorm serieus en ziet het niet als troostprijs. Hij hoopt dat de Eindhovenaren onder zijn leiding meer kunnen winnen dan alleen de Johan Cruijff Schaal.

"We moeten voor prijzen gaan. Een prijs is blijvend. De Johan Cruijff Schaal die we dit seizoen wonnen, staat voor altijd en eeuwig. Het is niet de grootste prijs hoor, dat snap ik heel goed. Maar elke speler en trainer wil er zo veel mogelijk winnen", vertelt de oefenmeester aan het Eindhovens Dagblad. De beker is dus een serieuze prooi voor Schmidt, die het vanavond opneemt tegen Fortuna Sittard. De ploeg staat in de degradatiezone van de Eredivisie, maar dat zegt volgens de trainer niets.

"Ik hou van dit toernooi en wij onderschatten niemand, omdat dat de eerste stap naar verlies is. We willen hem dolgraag winnen en gaan er alles aan doen", aldus de Duitser, die niet van plan is om elf andere spelers de wei in te sturen. "Vorig jaar heb ik tegen Sparta wel een keer een behoorlijk aantal spelers gewisseld, maar toch kijk ik als trainer altijd of er een bepaald geraamte van de ploeg overblijft. In elke wedstrijd wil ik dat normaal gesproken. Er moet structuur zijn in de ploeg en dat maakt het ook makkelijker voor de spelers die in het elftal komen."

Dat betekent niet dat er helemaal niet gewisseld worden bij de koploper van de Eredivisie. "Wat we de laatste weken gedaan hebben, was hier en daar wat veranderingen aanbrengen. Dat was goed voor ons en nu zijn veel spelers goed in conditie. Phillipp Max is nu bijvoorbeeld fysiek weer in orde. We kunnen een aantal veranderingen doorvoeren zonder dat het een negatieve impact heeft. Armindo Bruma, Cody Gakpo, Ritsu Doan en ook Yorbe Vertessen doen het momenteel allemaal goed", besluit de trainer tevreden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen