Derksen hekelt Te Wierik en Dessers: "Klootzakken, matennaaiers"

25 januari 2022, 09:47   Bijgewerkt: 25 januari 2022, 09:54

Johan Derksen heeft zich dit Eredivisieweekend flink opgewonden over het gedrag van enkele spelers. Hij haalde de rode kaarten voor Vitesse-spits Loïs Openda en NEC-verdediger Iván Márquez aan. Hij erkende dat hun acties niet slim waren, maar stelde het gedrag van hun directe tegenstanders Mike te Wierik en Cyriel Dessers nog veel minder op prijs.

"Ik heb me geweldig gestoord aan de oncollegiale houding van voetballers", trapte Derksen af, waarna hij om te beginnen de rode kaart van Openda aanhaalde. De Belg voelde de handen van Te Wierik in zijn rug, waar hij op reageerde door zijn elleboog naar achteren te zwaaien. De verdediger van FC Groningen ging op zijn beurt ietwat theatraal naar de grond en Openda werd bestraft met rood.

Derksen beschreef hoe hij dat moment zag. "Te Wierik geeft Openda een raar duwtje, Openda reageert dom en daarna ging hij liggen rollebollen. Dát ziet de VAR, maar hij raakt 'm nauwelijks. Kunnen ze niet beter een zich misdragende Te Wierik en een domme Openda allebei geel geven? Nu wordt de nadruk gelegd op de reactie en wordt het onsportieve, oncollegiale gedrag van Te Wierik geaccepteerd. Hij staat ook nog eens naar de bank te kijken van 'dat heb ik goed gedaan', want daardoor heeft Groningen die wedstrijd gewonnen."

Een dag later zag Derksen bij NEC - Feyenoord hetzelfde gebeuren tussen Dessers en Márquez. "Dessers kwam erin en deed vervelend, die jongen duwde hem weg, en vervolgens ging Dessers ook liggen rollebollen alsof z'n kop eraf geslagen werd. Ik word ziek van dat soort klootzakken, dat soort matennaaiers. Als trainer zou ik nooit accepteren dat mijn spelers zich zo gedragen. Is Dessers nu blij dat zo'n jongen drie weken niet mag voetballen?"

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen