Fiorentina bekert verder na spektakelstuk met drie rode kaarten

13 januari 2022, 20:42

Fiorentina heeft zich donderdag ten koste van Napoli bij de laatste acht van de Coppa Italia gevoegd. Met zeven doelpunten en drie rode kaarten maakten de clubs er een spektakelstuk van. In de verlenging trok het tiental van Fiorentina de wedstrijd naar zich toe: 2-5.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel pas vlak voor rust. Dusan Vlahovic, die door een hoop Europese topclubs wordt begeerd, opende met een schot in de lange hoek de score. Het was voor de spits uit Servië alweer zijn negentiende doelpunt van het seizoen. De gelijkmaker liet van Napoli liet niet lang op zich wachten. Met een leep balletje over doelman David Ospina trok Dries Mertens de score gelijk.

Fiorentina kreeg vlak voor rust nog een tweede tik te verwerken. Doelman Bartlomiej Dragowski haalde na een miscommunicatie met zijn defensie Eljif Elmas onderuit en moest met rood het veld verlaten. Toch kwamen de bezoekers na een uur opnieuw op voorsprong. Een vrije trap van Cristiano Biraghi strandde in de Napolitaanse muur, maar in de rebound schoot de verdediger alsnog raak.

Met elf tegen tien slaagde Napoli er niet in de 2-2 te forceren. Met negen (!) tegen tien wel. Andrea Petagna dwong in blessuretijd een verlenging af nadat zowel invallers Hirving Lozano als Fabián Ruiz met een rode kaart van het veld was gestuurd. In de verlenging kwam Fiorentina als winnaar naar bovendrijven. Lorenzo Venuti tekende voor de bevrijdende 2-3, waarna de van Hertha BSC gehuurde Krzysztof Piatek en Youssef Maleh de wedstrijd in het slot gooiden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen