Kelvin Leerdam maakt fraaie transfer binnen MLS

7 januari 2022, 07:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kelvin Leerdam speelt ook in 2022 in de Major League Soccer. De 31-jarige rechtervleugelverdediger verlaat Inter Miami en maakt op transfervrije basis de overstap naar LA Galaxy.

Leerdam heeft zich voor twee jaar met een optie voor een extra seizoen verbonden aan de club uit Los Angeles. Het wordt zijn derde club in de Verenigde Staten. In 2017 trok hij de deur bij Vitesse achter zich dicht om bij Seattle Sounders aan de slag te gaan. Begin vorig jaar verruilde hij die club voor Inter Miami, de club van mede-eigenaar David Beckham.

Inmiddels heeft Leerdam de nodige ervaring in de MLS. Namens Seattle Sounders en Inter Miami kwam hij 134 wedstrijden in actie op het hoogste Amerikaanse niveau. Met de club uit Seattle won hij in 2019 de MLS Cup. "Kelvin is een ervaren speler die weet wat het is om titels te winnen. We zijn verheugd met zijn komst", aldus trainer Greg Vanney. "Zijn kwaliteiten geven de selectie meer diepte en veelzijdigheid."

Leerdam, achtvoudig international van Suriname, begon zijn loopbaan bij Feyenoord. Na vijf jaar in het eerste elftal van de Rotterdamse club te hebben gespeeld, stapte hij in 2013 over naar Vitesse. Weer vier jaar later begon zijn Amerikaanse avontuur, dat nog steeds voortduurt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen