'Newcastle berooft concurrent in degradatiestrijd van spits'

11 januari 2022, 22:38   Bijgewerkt: 11 januari 2022, 22:46

Chris Wood moet de volgende aanwinst worden van Newcastle United. Het is een opvallende transfer, aangezien de steenrijk Engelse club daarvoor moet winkelen bij een concurrent. De nummer negentien van de Premier League betaalt circa 24 miljoen euro aan nummer achttien Burnley.

De dertigjarige kopspecialist is inmiddels al in de Engelse havenstad gesignaleerd voor de medische keuring, zo weet The Athletic. De club wilde doorpakken met de boomlange aanvallers wegens het programma dat voor de deur staat. Newcastle moet serieus vrezen voor degradatie, maar wellicht kunnen er de komende weken stappen omhoog worden gezet. De komende twee wedstrijden zijn namelijk tegen concurrenten die ook onderin de Premier League bungelen: Watford en Leeds United.

Newcastle leek de ploeg van achteruit op te bouwen. Vleugelverdediger Kieran Trippier was de eerste aankoop en de afgelopen dagen werden vooral veel centrale verdedigers in het geruchtencircuit genoemd. Dat er nu snel wordt ingezet op een spits heeft alles met een blessure van de huidige aanvalsleider te maken. Callum Wilson staat twee maanden aan de kant met een enkelblessure. The Magpies scoorden tot dusver negentien keer, waarvan de Engelsman er zes voor zijn rekening nam. Zijn afwezigheid moet dus snel opgevangen worden.

Wood heeft een contract tot medio 2023 bij Burnley, waar hij bezig is aan zijn vijfde jaar. In 165 wedstrijden maakte hij 53 doelpunten, waarbij hij vooral gevaarlijk is met zijn hoofd. Dit seizoen kopte hij al bijna negentig keer een bal door in zeventien wedstrijden. Daarmee blijft hij de andere aanvallers ruim voor. Met de nieuwe aanvalsleider wil trainer Eddie Howe de bal sneller naar voren kunnen schieten, waarbij de spits als aanspeelpunt moet fungeren.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen