Opnieuw pech Bayern: Davies weken afwezig door hartprobleem

14 januari 2022, 15:27

Bayern München kan de komende weken ook geen beroep doen op Alphonso Davies. De Canadese linksback stond de laatste weken al buitenspel vanwege een corona-infectie, maar is langer uit de roulatie. Na zijn terugkeer werd namelijk een probleem aan zijn hart geconstateerd.

Davies kampt met een milde myocarditis. Dat betekent dat zijn hartspier is ontstoken. Het hartprobleem kwam aan het licht nadat Bayern München Davies onderwierp aan een medische test, nadat hij terugkeerde van een coronabesmetting. Uit dat preventieve onderzoek kwam naar voren dat de linksachter voorlopig rustig aan moet doen met zijn hart.

Dat bevestigde zijn coach Julian Nagelsmann op de persconferentie. Davies staat daardoor zodoende weken aan de kant. De van corona herstelde Dayot Upamecano, Tanguy Nianzou, Leroy Sané en Omar Richards zitten dit weekend tegen FC Köln wél weer bij de wedstrijdselectie, maar het viertal begint op de reservebank.

Bayern München moet echter nog een aanzienlijk aantal spelers missen. Zo zijn Kingsley Coman, Josip Stanisic, Lucas Hernández en Leon Goretzka niet van de partij. Dat geldt eveneens voor Bouna Sarr en Eric Maxim Choupo-Moting, die deelnemen aan de Afrika Cup.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen