'Schmidt verkoopt nee aan Turkse grootmacht en blijft bij PSV'

12 januari 2022, 12:00

Roger Schmidt wordt niet de nieuwe coach van Galatasaray. De oefenmeester van PSV stond volgens Turkse media bovenaan de verlanglijst om aan de slag te gaan bij de topclub, die op zoek zijn naar een vervanger voor de onlangs ontslagen Fatih Terim. De komst van Schmidt naar Istanboel was topprioriteit, maar de Duitser heeft het aanbod afgeslagen.

De voornaamste reden dat Schmidt nee heeft gezegd tegen de klus bij Galatasaray, is omdat de club waarschijnlijk komend seizoen niet actief zal zijn in een van de Europese toernooien. Dat meldt Hürriyet. Na een stroeve start bezet Galatasaray slechts de twaalfde plaats in de Turkse competitie. De achterstand op koploper Trabzonspor bedraagt liefst 22 punten, waardoor een enorme crisis heerst bij de topclub.

Schmidt heeft zich bovendien gecommitteerd aan het project bij PSV, waar hij de uitdaging ziet om de strijd aan te gaan met het ijzersterke Ajax. Afgelopen maand toonde RB Leipzig nog interesse in zijn diensten, maar ook daar ging hij niet op in. Schmidt beschikt weliswaar over een aflopend contract bij de Eindhovenaren, maar het lijkt erop dat hij op korte termijn zijn handtekening gaat zetten onder een nieuwe verbintenis.

Galatasaray moet daarom schakelen en zet in op de komst van Domènec Torrent. De Spanjaard was jarenlang assistent van Pep Guardiola bij FC Barcelona, Bayern München en Manchester City. De laatste jaren werkte hij als hoofdcoach bij New York City en Flamengo.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen