Schreuder staat voor debuut en weet hoe resultaten beter moeten

14 januari 2022, 15:36

Alfred Schreuder staat deze zaterdag voor het eerst aan het roer bij Club Brugge. De trainer was een jaar lang assistent van Ronald Koeman bij FC Barcelona, maar staat nu voor het eerst sinds juni 2020 weer op eigen benen. Tijdens zijn persconferentie van vrijdag blikte hij vooruit op die wedstrijd en de tweede seizoenshelft in zijn geheel.

"Het is anderhalf jaar geleden dat ik mijn laatste wedstrijd heb gecoacht", begon Schreuder. "Ik zal niet nerveus zijn als ik voor de eerste keer weer langs de lijn sta, maar het is natuurlijk wel een speciaal gevoel om coach te zijn van Club Brugge. Ik ben al bij veel professionele clubs aan het werk geweest, maar heb het nog nooit zo goed gezien. De infrastructuur hier, het gebouw, de velden, dat is top. Daar zal het dus zeker niet aan liggen."

Schreuder speelde dus nog geen officiële wedstrijd met Club Brugge, maar zag zijn sterspeler Noa Lang deze week al wel een klap te verduren krijgen door het mislopen van de prijs voor beste speler van België. Ook ploeggenoot Charles de Ketelaere werd het net niet. "De jongens zijn er goed mee omgegaan. Het is een teleurstelling voor ze en dat begrijp ik. In het leven, niet alleen in sport, krijg je tegenslagen. Het gaat erom hoe je ermee omgaat. Ik verwacht dat ze zullen reageren."

Lees ook: Lang grijpt naast prijs: "Als iemand het verdient

Met Club Brugge staat Schreuder voor een inhaalrace: de titelfavoriet moet een achterstand van zeven punten goedmaken op koploper Royale Union SG. "De statistieken kennen we. De vraag is: hoe kunnen we dat veranderen? Dat kan alleen op het veld. In eerste instantie moeten we minder tegengoal krijgen en als we dat kunnen in combinatie met andere aspecten, zullen we ook de achterstand inlopen."

De eerste stap kan Brugge zaterdagavond om 20:45 uur zetten. Dan speelt de ploeg van Schreuder in eigen huis tegen Sint Truiden. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen