Standard Luik-coach bevestigt interesse in Dijks: "We volgen hem"

24 januari 2022, 09:13

Standard Luik maakt daadwerkelijk jacht op de handtekening van Bologna-verdediger Mitchell Dijks. Trainer Luka Elsner van de Belgische club bevestigt dat hij de 28-jarige linksback graag aan zijn selectie toevoegt.

Dijks is bij Bologna uit de gratie geraakt en hoopt elders meer speelminuten te gaan maken. Bij Standard moet de oud-verdediger van Ajax, sc Heerenveen en Willem II de vijfde winterversterking worden. Eerder haalde de club al Mathieu Cafaro, Renaud Emond, Joachim Van Damme en Gilles Dewaele naar Sclessin. "We volgen hem inderdaad. Het is een speler die ons kan helpen en dus is het ook een piste die we bewandelen", zegt Elsner tegen Het Laatste Nieuws na afloop van het duel tegen Club Brugge.

Tegen de landskampioen behaalde Standard – dat dit seizoen teleurstelt met een veertiende plaats in de Pro League – een knap punt. De ploeg van Schreuder kon in eigen huis op 2-2 worden gehouden. Dijks moet bij Standard gaan helpen de weg omhoog verder te gaan vinden. De afgelopen seizoenen was hij steevast basisspeler bij Bologna, tot hij dit seizoen zijn plek verloor. Dijks kwam tot slechts zes optredens.

Het is nog niet duidelijk of Standard voornemens is om Dijks permanent over te nemen van Bologona óf dat het gaat om een verhuur. Bologna zou in elk geval voor alles open staan, dus ook voor een tijdelijk vertrek van de Purmerender. Dijks heeft bij de Serie A-club nog een contract tot de zomer van 2023. Ook Torino en Hellas Verona zouden interesse hebben in de Nederlander.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen