Van Hanegem breekt lans voor Ziyech en Mazraoui

31 januari 2022, 08:47

Willem van Hanegem is benieuwd of de Marokkaanse bond het vertrouwen behoudt in Vahid Halilhodzic, die zondag met zijn ploeg in de kwartfinale van de Afrika Cup uitgeschakeld werd door Egypte (2-1). De voormalig trainer denkt dat de tijd rijp is om Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui weer te selecteren, maar de kans dat zij hun rentree maken is onder de huidige bondscoach vrij klein.

Halilhodzic heeft een verstoorde relatie met Ziyech en Mazraoui. Zij maakten dan ook geen deel uit van de Marokkaanse selectie voor de Afrika Cup. Zondag vonden De Leeuwen van de Atlas hun Waterloo in de kwartfinale, waarin Egypte na verlenging aan het langste eind trok. 'Die bondscoach Halilhodzic van Marokko wilde Ziyech en Mazraoui niet meenemen naar dat toernooi. Nou, dan weet je als in de kwartfinale tegen Egypte sneuvelt, dat het spel op de wagen is', schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

'Benieuwd of die bondsvoorzitter een week of acht voor de WK-kwalificatie nog zo achter zijn koppige trainer staat als dat hij ons kort geleden deed geloven. Ik zou die twee spelers toch maar gewoon oproepen als je er als mooi voetballand gewoon bij wil zijn op het WK', gaat Van Hanegem verder. Marokko speelt op 24 en 29 maart tegen Democratische Republiek Congo een tweeluik in de play-offs van de WK-kwalificatie. De winnaar gaat naar Qatar.

Al met al heeft Van Hanegem weinig genoten van het afgelopen weekend, waarin weinig voetbal op het programma stond. In de Eredivisie en de meeste grote Europese competities werd niet gevoetbald. Het was sowieso een vervelende week voor Van Hanegem door het overlijden van Wim Jansen. 'Gelukkig begint er weer een nieuwe week. De afgelopen week was niks. Ik was zaterdag in de Kuip bij het afscheid van mijn oud-ploeggenoot Wim Jansen. Ik zag de familie van Wim en dat voelde goed, maar je voelt ook dat dit heel zware tijden zijn voor die mensen. Dat is logisch, maar voelt ook pijnlijk. Gelukkig waren er veel mensen én oud-spelers om de familie te steunen. Dan toont de voetballerij zich gelukkig altijd bijzonder hecht.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen