Vitesse niet akkoord met straf voor topscorer Openda

24 januari 2022, 15:57

Vitesse gaat niet akkoord met de straf voor Loïs Openda. De aanvaller kreeg dit weekend een rode kaart en moet van de KNVB drie wedstrijden toekijken plus een duel voorwaardelijk. De Arnhemmers vinden die straf veel te zwaar. De zaak komt nu voor bij de tuchtcommissie.

De Belgische aanvaller had het zaterdagavond vanaf de eerste minuut moeilijk met Mike te Wierik. Na iets meer dan dertig minuten was de maat vol voor Openda, die een slaande beweging maakte naar de verdediger van FC Groningen. De scheidsrechter zag het in eerste instantie niet, maar de VAR greep in. De actie wordt zwaar gestraft door de voetbalbond, maar Vitesse is het daar niet mee eens. Was Vitesse wel akkoord gegaan, dan moest de aanvaller de duels met FC Twente, Ajax en PSV missen.

Trainer Thomas Letsch was niet blij met de rode kaart die zijn aanvaller pakte. "Dit mag Loïs helemaal niet overkomen. Hier zijn geen excuses voor. Loïs is een prof. Hij moet zich niet laten provoceren. Te Wierik treft geen blaam. De blaam treft Loïs en alleen Loïs. Ik hoop dat de straf meevalt", vertelde de oefenmeester tegenover De Gelderlander. Dat is dus niet het geval in de ogen van de Arnhemmers. Donderdag vindt de zitting plaats nu de Arnhemmers in beroep zijn gegaan.

Openda is dit seizoen een van de sterkhouders bij Vitesse met elf doelpunten. Daarmee heeft hij tot dusver evenveel doelpunten gemaakt als Bryan Linssen, waarmee hij tweede staat op de topscorerlijst. Sébastien Haller was een keer vaker trefzeker.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen