Vitesse voorkomt worstelend blamage tegen amateurs

18 januari 2022, 21:52

Vitesse heeft geen fout gemaakt in het KNVB bekertoernooi. De Arnhemmers waakten tegen de amateurs van DVS'33 voor een blamage en voorkwamen dat, al ging het niet vanzelf. Pas na een uur spelen schudde de ploeg van Thomas Letsch de club uit de Derde Divisie definitief van zich af: 2-0.

De krachtsverhoudingen leken voorafgaand aan de wedstrijd extreem in het voordeel van de Arnhemmers, afgelopen weekend nog te sterk voor Feyenoord in de Kuip (0-1). De bezoekers uit Ermelo speelden anderhalve maand geleden voor het laatst in competitieverband. Destijds werd Barendrecht op een 2-2 gelijkspel gehouden. De Derde Divisionist had echter nauwelijks last van het gebrek aan wedstrijdritme en wist Vitesse lange tijd te frustreren.

Vitesse, dat aantrad met vaste waarden als Riechedly Bazoer en Lois Openda, kwam al na 22 minuten op voorsprong dankzij een treffer van Daan Huisman. Het credo 'erop en erover' bleef echter uit in de Gelredome. DVS'33 weerde zich kranig en mocht lange tijd blijven hopen op een gigantische stunt. Vitesse trok de overwinning echter over de streep. Pas na een uur nam de thuisploeg écht afstand, dankzij een treffer van Lois Openda.

Daarmee voorkwam de nummer vier van de Eredivisie een regelrechte blamage en voegde het zich bij de laatste acht van het bekertoernooi. Vitesse is de tweede club die zeker is van een plek in de kwartfinale. Eerder wist RKC dat al te bereiken dankzij een zege op ADO Den Haag.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen