De Telegraaf komt met nieuws: "Seedorf staat open voor Ajax"

14 februari 2022, 17:24

Valentijn Driessen schoof maandagochtend Clarence Seedorf naar voren als mogelijke opvolger van Marc Overmars. Collega Mike Verweij weet dat de oud-voetballer wel oren zou hebben naar de functie, die is vrijgekomen na het vertrek van de directeur voetbalzaken wegens grensoverschrijdend gedrag.

"Je wil dat er iemand met aan Ajax-dna op die plaats komt te zitten. Seedorf is iemand waarvan ik denk: hij heeft waarschijnlijk wel de capaciteiten, sowieso heeft hij de uitstraling, nationaal en international. Hij heeft van alles en nog wat gewonnen, heeft een prima babbel en kan daardoor overal binnenkomen. Hij heeft het zakelijk goed gedaan en is goed bevriend met Edwin van der Sar. Zodoende kwam ik op die naam", legt Driessen uit in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Verweij sluit het niet uit dat het idee van zijn collega werkelijk gaat worden. "Ik heb nieuws. Ik heb uit een zeer betrouwbare bron: Clarence Seedorf staat open voor Ajax. Hij zou heel graag directeur voetbalzaken willen worden. En ik denk ook dat het een heel goede keus zou zijn. Seedorf kan gewoon de directeur van Juventus, Real Madrid of noem maar op kan bellen. Je zou wel kunnen overwegen om iemand naast hem te zetten, die heel veel werk uit handen neemt. Bijvoorbeeld een oud-zaakwaarnemer. Het is wel een veel opvattende baan."

Seedorf heeft na zijn spelerscarrière meerdere keren aan het roer gestaan als trainer, maar dat is elke keer vervelend afgelopen. Verweij hoopt dat hij de ambities als oefenmeester links laat liggen als hij daadwerkelijk deze functie gaat bekleden in de Johan Cruijff ArenA. "Er zal hem wel heel duidelijk gemaakt moeten worden dat hij niet de ambitie moet hebben om ooit trainer van Ajax te worden. Dat is vaak wel een gevaar in zo'n functie: als je zelf op de stoel van de trainer wil gaan zitten. Hij zal zich heel duidelijk in zijn rol als directeur voetbalzaken moeten inleven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen