Wolfsberger-speler redt stikkende tegenstander en is held van de dag

28 februari 2022, 14:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Luka Lochoshvili heeft zondag een heldenrol vervuld tijdens de wedstrijd tussen Austria Wien en Wolfsberger. Toen in de slotfase Georg Teigl na een botsing ineen zakte, handelde de 23-jarige verdediger adequaat.

Lochoshvili had snel door dat er iets mis was en stak zijn hand in de keel van Teigl om zijn luchtwegen vrij te maken. "Ik liep naar hem toe en zag aan zijn ogen dat er iets niet goed was. Met dit soort situaties heb ik enige ervaring. Ik opende zijn mond en trok op het laatste moment de tong uit zijn keel. Godzijdank heeft hij het overleefd. Ik denk dat ieder persoon op dezelfde manier zou hebben gehandeld", aldus de bescheiden speler van Wolfsberger in gesprek met Oostenrijkse media.

Teigl liep bij de botsing een schedelbreuk, een jukbeenbreuk en een gebroken kaak op, maar zijn situatie is niet meer levensbedreigend. "Lochoshvili heeft geweldig werk geleverd", aldus Austria-doelman Patrick Pentz, die bijval krijgt van zijn trainer. "Door verhalen weet je wat er gebeurt als je je hand erin steekt. Eigenlijk zou je er iets tussen moeten doen. Teigl beet diep in zijn vinger, maar Lochoshvili trok zijn hand niet terug totdat hij de tong uit de keel had gehaald. Ik denk dat dit in alle sporten de belangrijkste actie van de dag was."

Austria Wien won de ontmoeting met Wolfsberger met 1-0. In een tumultueus duel, waarin Michael Liendl vlak voor tijd namens de bezoekers een strafschop miste, werd Alexander Grünwald de matchwinner.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen