DFB Pokal: nog drie Nederlanders in de race voor eindzege

2 maart 2022, 23:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De vier halve finalisten van de DFB Pokal 2021/22 zijn bekend. In de vorige ronde werd al duidelijk dat het toernooi sowieso een andere winnaar zou krijgen dan de afgelopen jaren, nadat Borussia Dortmund - net als eerder ook Bayern München - werd uitgeschakeld. Na Union Berlin een dag eerder voegden woensdag RB Leipzig, Hamburger SV en SC Freiburg zich bij de laatste vier kanshebbers.

Hannover 96 - RB Leipzig 0-4

RB Leipzig, de verliezend finalist van vorig seizoen, is de minst verrassende van de vier. Het trof woensdagavond in de kwartfinale Hannover 96, de nummer twaalf van de 2. Bundesliga. Bij de thuisploeg stond Feyenoord-huurling Mark Diemers in de basis, maar al snel werd duidelijk dat bekeravontuur hier voor hem zou stranden. Het was namelijk clubtopscorer Christopher Nkunku die binnen no-time zorgde voor een 0-2 voorsprong. Het leidde ertoe dat Hannover in de rust moest ingrijpen, waarbij het Diemers was die naar de kant werd gehaald. Die wissel hielp niet, want doelpunten van Konrad Laimer en André Silva zorgden voor een eindstand van 0-4.

Hamburger SV* - Karlsruher SC 2-2 (*winst na penalty's)

Een stuk spannender was de kwartfinale tussen Hamburger SV en Karlsruher SC, de nummers vier en negen van de 2. Bundesliga. Met heel veel moeite knokte HSV zich daar naar een verlenging. Het stond na vijftig minuten met 0-2 achter en maakte kort daarna de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker viel pas in de 91e minuut. Eerder kreeg het van elf meter al de kans daarop - waardoor Karlsruher overigens met tien kwam te staan - maar die strafschop werd gemist.

Als invaller maakte voormalig FC Groningen-middenvelder Ludovit Reis dit alles van dichtbij mee. In de allerlaatste minuut van de doelpuntloze verlenging kwam ook de Nederlander aan de kant van Karlsruher nog binnen de lijnen: Ricardo van Rhijn werd ingebracht om zijn ploeg in de strafschoppenserie naar de volgende ronde te helpen. Dat pakte echter anders uit. Van Rhijn was een van de drie spelers die namens de bezoekers misten, waardoor HSV zich mag melden in de halve finale. Overigens nam Reis zelf geen strafschop.

VfL Bochum - SC Freiburg 1-2 (na verlenging)

Naast Reis en Union Berlin-aanvaller Sheraldo Becker is Mark Flekken de laatste Nederlander die nog in de race is voor de Duitse bekerwinst. Met SC Freiburg rekende hij met moeite af met VfL Bochum. Daar moest een verlenging aan te pas komen, omdat voormalig Fortuna Sittard-aanvaller Sebastian Polter de openingstreffer van Nils Petersen snel wist te beantwoorden. Hij was eerder in de ploeg gekomen als vervanger van Jürgen Locadia. De winnende treffer kwam in de 120e minuut op naam van middenvelder Roland Sallai. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen