Dit heeft Ajax aan Tyton, vrees voor einde seizoen Pasveer

8 maart 2022, 11:50
Dit heeft Ajax aan Tyton, vrees voor einde seizoen Pasveer

Ajax heeft de keepersproblematiek opgelost met de komst van de transfervrije Przemyslaw Tyton. De voormalig PSV'er moet het gat opvullen dat de geblesseerde Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter momenteel laten vallen. Met Tyton haalt Ajax een 'goede lijnkeeper met onwijs goede reflexen' binnen.

Maikel van der Werff speelde bij FC Cincinatti samen met de Poolse doelman. Aan De Telegraaf vertelt hij wat zijn positieve kanten zijn. "Ajax heeft hier een goede aan. Het is een goede lijnkeeper met onwijs goede reflexen en een absolute prof. Hij leeft er echt voor, is heel erg gefocust, misschien soms iets te…"

Jaap Stam heeft hem bij diezelfde club onder zijn hoede gehad. "Hij heeft een goede persoonlijkheid en is een positieve jongen. Hij weet wat zijn rol is en kan zich daarin schikken. Ook toen hij niet speelde is hij heel professioneel gebleven. Op de training haalt hij er alles uit." Gerard Nijkamp (voormalig directeur van Cincinatti) ziet echter ook een zwakte. "Voetballend is hij niet van het niveau Pasveer of Onana. Toch vond ik hem wel altijd heel betrouwbaar."

Zorgen om Pasveer

Ajax gaf een week geleden aan dat Pasveer minimaal twee maanden uit de roulatie ligt. Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad Johan Inan vreest ervoor dat hij nog veel langer niet beschikbaar is. "Ik verwacht, van wat ik hoor, dat hij dit seizoen helemaal niet meer in actie komt. Wat Stekelenburg betreft is het afwachten of hij na zijn operatie überhaupt nog terugkeert onder de lat in Ajax 1."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen