Emotie bij Van Aken: "Profvoetbal zat er misschien niet meer in"

12 maart 2022, 23:53
Emotie bij Van Aken:

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en sc Heerenveen was zelf weinig spectaculair, maar het was wel een heel bijzonder affiche voor verdediger Joost van Aken. De 27-jarige Haarlemmer keerde deze winter terug bij zijn oude club en speelde zaterdagavond ook voor het eerst mee. Na afloop verscheen hij zichtbaar geëmotioneerd voor de camera.

Vreemd is dat zeker niet, aangezien Van Aken de laatste jaren in het buitenland met enorm veel tegenslag te maken kreeg. "Ik heb het zwaar gehad. Veel blessures, veel operaties. Mensen die me hebben afgeschreven, mensen die zeiden dat professioneel voetbal er misschien niet meer in zat. Ik ben blij dat ik vandaag heb laten zien dat ik het nog kan."

Na het laatste fluitsignaal liep Van Aken direct naar de kant, waar hij zijn ouders in de armen viel. "Die waren trots natuurlijk. Ik kan me niet eens meer heugen wanneer zij mij voor het laatst hebben zien voetballen. Ik wist dat ik ging starten vandaag, dus ze zeiden: 'we willen erbij zijn'. Dat vond ik alleen maar mooi", vertelde de verdediger aan ESPN.

Van Aken verruilde Heerenveen, de club waar hij vanuit de jeugdopleiding doorstroomde naar het eerste elftal, in 2017 voor Sheffield Wednesday. Daarna ging hij nog avonturen aan bij VfL Osnabrück en Zulte-Waregem, maar telkens liep hij opnieuw tegen blessureleed aan. Bij Heerenveen kreeg hij de kans om zijn fitheid weer terug te vinden, wat vandaag dus voor het eerst tot een basisplaats leidde. Het duel tegen RKC eindigde in 0-0.

Lees ook: SC Heerenveen en RKC delen de punten na bloedeloos duel

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen