Fortuna is international rijker: Duarte ontvangt uitnodiging uit Afrika

16 maart 2022, 13:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Deroy Duarte staat voor zijn debuut als international. De voormalig jeugdinternational van Nederland heeft een uitnodiging gekregen om aan de slag te gaan als international van Kaapverdië. Daarmee gaat hij zijn Fortuna Sittard-ploeggenoot Lisandro Semedo achterna, die al voor het land uitkomt.

De 22-jarige middenvelder is dolblij met de kans. "Het is een eer om uit te komen voor het land van mijn ouders, dat voelt enorm speciaal. Het is spannend, ik voel een gezonde spanning. Ik tref met Lisandro een ploeggenoot en er zitten meerdere jongens uit Nederland bij de nationale ploeg. Ik maak me dus niet druk om hoe ik opgevangen zal worden. Nu is het aan mij om mijn familie, waarvan nog een deel in Kaapverdië woonachtig is, trots te maken. Ik kijk enorm uit naar dat moment."

Mogelijk maakt Duarte nog deze maand zijn debuut. Kaapverdië, waar ook onder meer Jeffry Fortes, Jamiro Monteiro en Garry Rodrigues als international actief zijn, neemt het op 23 maart op tegen Guadeloupe. Ook Liechtenstein (25 maart) en San Marino (28 maart) worden gebruikt als sparringspartners.

Duarte koos afgelopen zomer voor een transfervrij vertrek bij Sparta. De talentvolle middenvelder zat enkele weken zonder club, maar kreeg een kans bij Fortuna Sittard. Daar is hij dit seizoen onomstreden.

Karlsson

Ook Jesper Karlsson mag zijn kunsten eind deze maand vertonen in het shirt van zijn land. De Zweedse aanvaller is opgeroepen voor de nationale selectie van zijn land, dat over anderhalve week de strijd aangaat om een ticket voor het WK in Qatar. Zweden treft Tsjechië in de play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen