Groninger Suslov voegt zich met speciale prijs in bijzonder rijtje

23 maart 2022, 14:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tomás Suslov heeft in Slowakije beslag gelegd op de Peter Dubovský Award. Die prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan de beste speler onder de 21 jaar. De aanvaller van FC Groningen komt met zijn uitverkiezing in een fraaie rijtje voetballers terecht.

De Peter Dubovský Award wordt sinds 2000 uitgereikt aan sindsdien heeft een aantal bekende spelers de prijs al gewonnen. Zo gingen internationale topspelers als Martin Skrtel, Marek Hamsik en Milan Skriniar al met de bokaal naar huis. Daarnaast vielen ook Róbert Bozeník (Feyenoord), Matús Bero (Vitesse) en Miroslav Stoch (ex-FC Twente) in de prijzen.

Suslov kreeg veel meer stemmen dan nummer twee Jakub Kadák (AS Trencin) en Sebastian Kósa (Spartak Trnava), die allebei nog in Slowakije actief zijn. De Ján Popluhár Award voor voetballer van het jaar ging dit keer naar Skriniar, die in 2021 hoge ogen gooide met Internazionale. Hij won die prijs voor het derde jaar op rij.

De 19-jarige Suslov was afgelopen zomer de jongste speler in de EK-selectie van de Slowaken. Hij mocht twee keer meedoen en inmiddels heeft hij negen interlands achter zijn naam staan. Waarschijnlijk kunnen we in Nederland voorlopig nog van hem genieten. De talentvolle aanvaller staat tot medio 2026 onder contract bij Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen