Van Basten vindt Ajax geen 'topploeg' en hekelt 'langzame' Álvarez

22 maart 2022, 18:00
Van Basten vindt Ajax geen 'topploeg' en hekelt 'langzame' Álvarez

Marco van Basten is kritisch op Edson Álvarez na de Klassieker. De controlerende middenvelder stond volgens de analist aan de basis van de eerste tegentreffer. Luis Sinisterra kon de bal tegen de touwen werken na een snelle aanval, waarbij de Mexicaan het tempo niet bij kon benen.

"Álvarez is te langzaam. Hij wordt er uitgelopen. Op snelheid is het geen goede verdediger. Hij onderschept ballen op het middenveld, maar ik ben niet overtuigd. Álvarez, Blind en Martínez zijn niet snel. Dat zijn er een hoop", is het duidelijke oordeel van Van Basten bij Rondo. Ronald de Boer is het overigens niet helemaal eens met de kritiek op de Mexicaanse controleur. "Kijk hoeveel ballen hij afsnoept. Als je Busquets terug laat rennen, dan ziet het er ook niet uit. Maar hij is wel één van de beste middenvelders. Sommige spelers zijn sneller dan anderen."

Ajax won zondagmiddag uiteindelijk met 3-2 van Feyenoord door twee late doelpunten van Dusan Tadic en Antony. Van Basten vindt dat er bij de Amsterdamse club te weinig spelers zijn die opstaan als het een keer niet loopt. "Grote, goede teams zijn in staat om als team te functioneren. Maar af en toe moet ook het individu het verschil maken. Dat heb je eigenlijk dit seizoen heel weinig gezien", stelt de analist, die wijst naar het tweeluik met Benfica in de Champions League. "Darwin Núñez wint de wedstrijd voor Benfica. Voor de rest speelden ze waardeloos."

Maar de Portugezen gingen door en de Nederlanders bleven met lege handen achter. "Ajax speelde een heel goede partij. Als collectief was het goed, maar het individu is niet in staat gebleken om in moeilijke wedstrijden het verschil te maken. Dat is het verschil tussen de topploegen, die ver komen, en Ajax dit seizoen", besluit Van Basten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen