Van Salah tot Zlatan: deze sterren ontbreken op het WK in Qatar

30 maart 2022, 11:24

De laatste beslissingen moeten weliswaar nog vallen, maar het deelnemersveld van het WK in Qatar is al grotendeels bekend. Toplanden als Brazilië, Frankrijk en Spanje zijn er natuurlijk 'gewoon' bij. Er ontbreken er echter ook een paar. Wat te denken van Italië? Ook Algerije en Egypte zijn opvallende afwezigen. Landen met wereldspelers die dus niet van de partij zullen zijn in Qatar. FCUpdate.nl zet een aantal namen op een rijtje. 

Mohamed Salah

Waar de vleugelflitser ook dit seizoen de kar trekt bij Liverpool, lukt het hem maar niet om de nationale ploeg van Egypte naar grote hoogte te brengen. Egypte plaatste zich in januari weliswaar aan de hand van Salah voor de eindstrijd van de Afrika Cup, maar die ging verloren tegen Senegal. De Senegalezen zaten de Egyptenaren ook dwars in de strijd om een WK-ticket. De heenwedstrijd in de play-offs werd nog een prooi voor Egypte, maar de return werd na strafschoppen gewonnen door Senegal. Salah was een van de missers bij Egypte en ontbreekt daardoor op het WK. 

Erling Haaland

De toekomstige winnaar van de Ballon d'Or kan zijn kunsten niet vertonen op het grootste sportevenement ter wereld. Noorwegen mocht in de kwalificatiegroep met Oranje tot en met de laatste speeldag dromen van deelname aan het WK, maar een nederlaag in Rotterdam in de laatste groepswedstrijd betekende uitschakeling. Haaland was wegens een blessure niet van de partij. Wat als hij wel 'gewoon' had kunnen spelen? Dat zullen we nooit weten. 

Lees ook: Deze landen zijn verzekerd van deelname aan het WK in Qatar

Riyad Mahrez

Salah is niet de enige Afrikaanse topspeler die het WK thuis vanaf de bank zal moeten volgen. Ook Mahrez is niet van de partij. Het is een volgende domper voor Algerije en de vleugelspeler van Manchester City. De uitschakeling voor het eindtoernooi in Qatar volgt na een dramatisch verlopen Afrika Cup. Waar Algerije in 2019 nog de sterkste bleek van het Afrikaanse continent, moest het dit jaar al na de groepsfase naar huis. In de play-offs voor een WK-ticket moesten Mahrez en zijn landgenoten na een krankzinnige slotfase hun meerdere erkennen in Kameroen. 

Zlatan Ibrahimovic

Het had zo mooi kunnen zijn. Na een paar jaar afwezigheid maakte Ibrahimovic vorig jaar zijn rentree in de Zweedse nationale ploeg. De timing was perfect, want Zweden bereidde zich voor op het EK en was bezig aan de kwalificatiereeks voor het WK in Qatar. Ibrahimovic wilde sowieso nog één eindtoernooi met zijn land beleven. Maar door het EK moest hij een streep zetten wegens een blessure en voor het WK heeft Zweden zich niet weten te plaatsen. Ibrahimovic en zijn landgenoten moesten in de play-offs hun meerdere erkennen in Polen. Niet Ibrahimovic, maar Robert Lewandowski gaat dus naar Qatar. 

Gianluigi Donnarumma 

De grootste shock afgelopen week was natuurlijk de uitschakeling van Italië. Voetballiefhebbend Europa droomde al van een play-offfinale tussen Italië en Portugal, maar de Italianen gingen pijnlijk ten onder tegen het nietige Noord-Macedonië. De Europees kampioen is er dus niet bij in Qatar. Dit betekent dat Donnarumma voorlopig niet nogmaals de kans krijgt om op een eindtoernooi te laten zien hoe goed hij kan keepen. Afgelopen zomer was hij nog de grote uitblinker bij Italië. Maar een teleurstellend eerste seizoen bij Paris Saint-Germain kreeg met de uitschakeling tegen Noord-Macedonië een passend vervolg. 

Alexis Sánchez

Oranje speelt in november zijn eerste groepswedstrijd van een WK sinds 23 juni 2014. Toen stond de ploeg van Louis van Gaal, in Qatar ook de bondscoach, tegenover Chili. Oranje was beducht voor de Chilenen, die in de voorgaande groepswedstrijd hadden afgerekend met Spanje. Maar het Nederlands elftal was niet te kraken, ook niet door de Chilenen. Het won met 2-0. Vier jaar later ontbraken beide landen in Rusland en ook in Qatar is een nieuwe ontmoeting uitgesloten. Chili heeft zich namelijk niet geplaatst voor de eindronde. Sánchez moet dus wederom een groot toernooi aan zich voorbij laten gaan. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen