'Ajax bood Van der Gaag aan om opvolger Ten Hag te worden'

22 april 2022, 17:47

Mitchell van der Gaag (50) is een van de kandidaten die op het lijstje heeft gestaan bij Ajax om de nieuwe hoofdtrainer te worden. De huidige rechterhand van Erik ten Hag zou echter de voorkeur hebben uitgesproken om de route van zijn collega te volgen en als assistent-trainer aan de slag te gaan bij Manchester United.

Dat meldt journalist Jonathan Shrager vrijdagmiddag althans. De specialist van Manchester United weet dat Van der Gaag de aanbieding kreeg van Ajax om daar de manager te worden als opvolger van Ten Hag, maar hij zijn voorkeur heeft uitgesproken om met de huidige hoofdcoach van de Amsterdammers mee te gaan naar de Premier League. De verwachting is dat ook Van der Gaag snel officieel aangesteld wordt bij de Premier League-club.

Van der Gaag maakte de laatste tijd een goede indruk bij Ajax, want Ten Hag was zeer content met de samenwerking en wilde hem dolgraag meenemen naar Engeland. Eerder stond de oud-speler van PSV op eigen benen in Portugal en in de Eerste Divisie, bij NAC Breda, Excelsior, FC Eindhoven en Jong Ajax. Ook had de coach een kortstondig avontuur bij Ermis Aradippou.

Lees ook: Vijf mogelijke opvolgers van vertrekkende Erik ten Hag bij Ajax

Schreuder naar Ajax?

Naast Van der Gaag is Alfred Schreuder ook een volop genoemde topkandidaat voor de vacature in Amsterdam. De oefenmeester van Club Brugge nam vrijdag tijdens de persconferentie geen openlijk afstand van de trainersfunctie in de Johan Cruijff Arena. Onder anderen Peter Bosz, Arne Slot en John Heitinga werden eveneens genoemd, maar zijn om uiteenlopende redenen minder concreet dan Schreuder en Van der Gaag, die de functie dus wel heeft laten lopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen