Oranje boven in Coppa Italia: Nederlanders strijden in finale

20 april 2022, 23:15

De finale van de Coppa Italia gaat dit seizoen tussen Internazionale en Juventus. De club uit Turijn plaatste zich woensdagavond voor de eindstrijd door met 2-0 te winnen van Fiorentina. De heenwedstrijd was ook al gewonnen door de manschappen van Massimiliano Allegri.

De eerste wedstrijd tussen de ploegen uit Turijn en Florence werd pas beslist in de blessuretijd. Lorenzo Venuti werd begin maart de grote schlemiel door de bal vlak voor het laatste fluitsignaal achter zijn eigen doelman te werken. Zodoende kon Juventus met een goed gevoel beginnen aan de return, die Matthijs de Ligt vanaf de aftrap mee mocht maken.

Bij de bezoekers zag ex-Feyenoorder Sofyan Amrabat hoe het tweeluik na een half uur spelen op slot werd gegooid door Juventus. Federico Bernardeschi, die jarenlang de clubkleuren van Fiorentina verdedigde, opende de score met een fraaie volley. In de tweede helft werd een treffer van Adrien Rabiot nog afgekeurd vanwege buitenspel. In extremis zorgde Danilo alsnog voor de 2-0.

Op woensdag 11 mei wordt in het Stadio Olimpico te Rome afgetrapt voor de finale. Daarin neemt titelhouder Juventus het op tegen Internazionale, dat over twee wedstrijden afrekende met aartsrivaal AC Milan. De eindstrijd is dus een mooie ontmoeting tussen Nederlanders. De Ligt staat met Juve tegenover het Inter van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen